Flaugnarde s hruškami a čučoriedkami

Autor: Lenka Brindzova | 22.1.2013 o 14:05 | Karma článku: 6,56 | Prečítané:  1372x

Flaugnarde je francúzsky  koláč - braček od Clafoutis. Pochádza z Auvergne, regiónu hôr, lúk a ... a Flaugnarde a Clafoutis . Rozdiel medzi nimi je v použitom ovocí. Originál Clafoutis je len jeden , s čiernymi čerešnami. Flaugnarde je typicky jablkami, hruškami , marhuľami alebo ríbezlim. Ja som si zvolila čučoriedky za asistenciu.

Načiahnite sa za týmto :

- 3 mäkke hrušky ( hrdo sa načiahnite za tými čo nedočkavo čakajú na to, aby ste ich z toho kompótového pohárika vybrali, a použili práve sem)

- hrsť čučoriedok ( použiť možete aj tie kompótové , ano)

- 2 dl kyslej smotany

- 125 g cukru

- 2 dl mlieka

- 3 vajcia

- 2 pl hladkej múky

- práškový cukor

- šlahačku

- maslo

Potrebovat budete tiež pekáčik alebo nízku tortovu formu v priemere (najlepšie) 22-25 cm.

4-6 porcií

 

Predhrejte rúru na 200 °C (stupeň 4)

Formu vymastime silnou vrstvou masla. Hrušky nakrájame na tenšie mesiačiky (cca 1 cm) , ktoré poukladáme na dno formy. Vyšlahame kyslú smotanu, mlieko, vajcia, cukor, hladkú múku do jemného cestíčka. Cesto vylejeme na hrušky. Čočoriedky prídu na vrch ako posledné. Vložíme do rúry na 35-45 minút. Koláč je hotový ked pekne zlatý, konzistencia pripomína puding.

Servírovať ho možete teply ale aj studený. Mne osobne chutí oveľa viac studený. Pred servirovaním poprašime práškovým cukrom , podávame s vyšlahanou šľahačkou.

#zapráši/sa/za/ním

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

V starostlivosti o srdce patríme medzi najhorších v Európe. Pozrite si rebríček

V prieskume Slovensko získalo nízke známky pre zlý životný štýl svojich obyvateľov a aj dlhé čakacie lehoty na vyšetrenia.

EKONOMIKA

Prvá banka prelomila tabu a zvýšila úroky na hypotékach

Zvyšovanie úrokov vraj nesúvisí so zmenami Národnej banky.


Už ste čítali?