Palacinková torta

Autor: Lenka Brindzova | 22.1.2013 o 23:28 | (upravené 24.1.2013 o 1:03) Karma článku: 5,69 | Prečítané:  1689x

Trošku inak. Poznáte ju s ovocím , lekvárom , šľahačkou ? A s karamelovo - kávovým krémom , šmrncnutú trochou romantiky - Baileys , takú poznáte ? Môžem predstaviť, kámoška :)

Nechcem, aby  si ma ľudia pamätali ako tú, čo varí s pudingom. Ale tento krát , nech ma celý gastro svet počúva , zľutujte sa , a skúste ho pre tento krát použiť.

 

- Načiahneme sa za :

Krém

- karamelový puding (pripravit z 400 ml mlieka)

- 2 dc šľahačky

- 50 g nesoleného masla

- 2 čajové lyžičky instantnej kávy (pár zrniek na ozdobu)

- 5 cl baileys

 

Cesto

- 1 l mlieka

- 200 g hladkej múky

- 2-3 vajíčka

- štipka soli

- štipka cukru

Pamätajte si aj základnú vec, nikdy nechod do varenia ako do boja . Nájdite si na varenie čas, je to chémia, mágia , láska. Ak budete robiť jedlo s láskou, druhým bude raz tak chutiť. Máte doma niekoho komu koláče nechutia, ale Vy by ste zjedli celý pekáč ? Ľaľa , zaručujem Jackpot. Kto by nemal rád palacinky ?

Pri palacinkovom ceste za 1 minútu pokračujte takto : najprv vyšľaháte mlieko s múkou, soľou, cukrom , potom pridáte vajcia. (Mlieko+Múka=cesto bez hrudiek,  + vajíčko. Mlieko+vajičko=hrudky +múka) Palacinkové cesto necháme odstáť , najmenej pol hodinku. Múka potrebuje nasať tekutinu aby sa lepšie tepelne spracovala - strávila. Potom nasleduje ten akt výroby. Panvička musí byt poriadne rozpálená, potom stiahnite oheň na polovicu a potriete panvičku olejom (najlepší vojak - silikónový štetec). Potom si cesto naberte na naberačku a nalejte do stredu, potom panvičku v ruke po otáčajte , aby sa cesto dostalo na všetky strany. Ked sa cesto premení na palacinku , bez surového cesta , čas obrátiť na druhú stranu.

 

Do uvareného , vlažného pudingu pridáme 50 g masla, Baileys a kávu. Poriadne metličkou prešľaháme , aby sa nám puding pekne predýchal. Necháme vychladnúť. Opäť prešľaháme. Primiešame 2 dc už vyšľahanej šľahačky a zľahka , opatrne premiešame do jednej hmoty. Natierame na palacinky, jedna na druhú. Na konci ešte oblečieme tortu do krému a posypeme zrnkami instantnej kávy. Necháme vychladnút 2-3 hodiny.

 

Dobrú chuť

 

Lenka

 

 

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

V starostlivosti o srdce patríme medzi najhorších v Európe. Pozrite si rebríček

V prieskume Slovensko získalo nízke známky pre zlý životný štýl svojich obyvateľov a aj dlhé čakacie lehoty na vyšetrenia.

EKONOMIKA

Prvá banka prelomila tabu a zvýšila úroky na hypotékach

Zvyšovanie úrokov vraj nesúvisí so zmenami Národnej banky.


Už ste čítali?