Šalát s kačacím mäsom , pomarančom a kešu orechmi

Autor: Lenka Brindzova | 16.5.2013 o 14:20 | (upravené 16.5.2013 o 14:57) Karma článku: 2,59 | Prečítané:  474x

Fresh & sexy. Aj vy ste si mysleli , že kačacina sa na leto nehodí ? Krásna harmónia chuťí obalamutí nejeden mlsný jazýček.

- kačacie mäso ( zo včera, čerstvé - to je jedno. Ja väčšinou pripravujem tento šalát zo zbytkov a poživatelný je aj z morčacieho alebo kuracieho mäsa)

- pl medu

- kešu orechy (hrsť na tri porcie)

- sušené brusnice (hrsť na tri porcie)

- pomaranč

- listový šalat, rukola,  rímsky šalát

- balzamikový ocot

- limetka

- mäta

Postup :

Na panvici orestujeme kešu až kým pekne nezhnednú. Pridáme kačacie mäso (potrhané na kúsky), brusnice a med , pokvapkáme limetkovou

šťavou - odstavíme. Nechame vychladnúť.

Zmes šalátov umyjeme a zbavíme nadbytočnej vody. Pomaranč obkrájame tak aby sme sa zbavili bielej šupky. Vyrežeme len mesiačiky mäska. Tie spolu so šalátom zľahka prehodime so šplechom balzamika a natrhaných lístkov mäty. kačacia zmes sa podava až na koniec pri servirovaní. Ako svieži doplnok sa hodí granátové jablko.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

V starostlivosti o srdce patríme medzi najhorších v Európe. Pozrite si rebríček

V prieskume Slovensko získalo nízke známky pre zlý životný štýl svojich obyvateľov a aj dlhé čakacie lehoty na vyšetrenia.

EKONOMIKA

Prvá banka prelomila tabu a zvýšila úroky na hypotékach

Zvyšovanie úrokov vraj nesúvisí so zmenami Národnej banky.


Už ste čítali?